top of page
VERWARMINGSTECHNIEKEN

VLOERVERWARMING

Vloerverwarming, een verwarming op lage temperatuur die
in de vloer is ingebouwd. Het zorgt voor een homogene verwarming van een ruimte waardoor de kamer gelijkmatig verwarmd is en bijgevolg erg aangenaam aanvoelt.
Naast deze aangename temperatuurregeling, vraagt vloerverwarming ook weinig onderhoud en voorkomt
het stofverplaatsing.

 

Voordelen:

  • De ruimte en muren zijn 100% benutbaar en de verwarming is esthetisch onzichtbaar (geen radiatoren)

  • Er is sprake van zuinig verwarmen omdat de ruimte met een lage ruimtetemperatuur kan worden verwarmd.

  • Vloerverwarming kan makkelijk gecombineerd worden met lage temperatuursystemen zoals zonnepanelen of warmtepompen.

Enkele bijkomende overwegingen:

  • De leidingen moeten onder de vloer gelegd worden. Daardoor wordt dit systeem vaak enkel toegepast in renovatieprojecten of nieuwbouw. In oudere gebouwen is dit systeem van verwarming veelal niet aanwezig. Bij renovatie kan men met 4 cm reeds een vloerverwarming plaatsen.

  • Wanneer je vloerverwarming hebt is het niet aan te raden om te vloer te bedekken met tapijten. Hierdoor zal de warmte gevangen blijven tussen de vloer en het tapijt.

 

 

RADIATOREN

Wanneer vloerverwarming technisch niet mogelijk of niet wenselijk is, blijft de verwarming met radiatoren uw beste keuze. De moderne radiotoren zijn zowel technisch erg betrouwbaar als esthetisch een streling voor het oog. 
Mits samenspraak met de architect, zijn radiatoren perfect te integreren in om het even welk interieur of concept. Een goede isolatie en accurate berekening van de installatie zorgen ervoor  dat er met een minimum van (design)radiatoren een optimaal verwarmingsresultaat bekomen kan worden.

Voordelen:

  • Snel, eenvoudig en budgetvriendelijk te installeren, De leidingen kunnen worden weggewerkt in de klassieke chape of wanden zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

  • Grote keuze aan diverse radiatoren, designradiatoren, handdoekdragers voor badkamers enz. ... en beschikbaar in alle RAL-kleuren voor een perfecte integratie in uw woningconcept.

VERWARMINGSKETELS

 

Indien u voor gasverwarming kiest, kunnen wij u een
ruim aanbod van verwarmingsketels aanbieden. 
Dit zowel voor aardgas als propaan.

  • voor de kleine en compacte gebouwen gebruiken je best een gesloten condenserende gaswandketel met een vermogen tot 45kw.

  • voor de middelgrote tot grote gebouwen kunnen wij condenserende vloer-of wandketels aanbieden met een vermogen tot 300kw

  • voor industriële gebouwen kunnen wij stookplaatsen op maat bouwen volgens uw wensen en eisen, aangepast aan uw vereist vermogen

 

Voor oliegestookte verwarmingsketels bieden wij uiteraard ook binnen ons ruim aanbod aan condenserende stooktoestellen de ideale oplossing:

 

  • voor de kleine en middelgrote woningen zijn er de condenserende vloerketels met een vermogen tot 70kW

  • voor de middelgrote tot grote gebouwen bouwen wij stookplaatsen op maat en dit volledig volgens uw wensen en eisen, en uiteraard aangepast aan uw vereist vermogen.

WELKE VERWARMING PAST HET BEST BIJ MIJN WONING?
Contacteer ons en vraag onze professionele en gedetailleerde analyse! >
HUISHOUDELIJKE WATERTECHNIEKEN

REGENWATERSYSTEMEN

Regenwater een hemels geschenk!

Regenwater is niet alleen gratis maar ook in België meestal overvloedig beschikbaar. Niettegenstaande is voor veel mensen nog altijd het opvangen en gebruiken van regenwater niet vanzelfsprekend. Alhoewel regenwater opvangen op zich niet moeilijk is en bovendien ook niet duur hoeft te zijn.

 

Wat zijn de voordelen?

  • goedkoop: regenwater is nu eenmaal gratis. De installatie van een put, een pomp en de toebehoren zijn natuurlijk wel een kleine kost. Maar door het kosteloze regenwater kan u de regenwaterinstallatie terugverdienen. 

  •  milieuvriendelijk: door regenwater te gebruiken in plaats van leidingwater spaart u ook een aanzienlijke hoeveelheid drinkwater, dat voor een groot deel uit ruw grondwater komt of speciaal wordt opgewerkt. Om het toilet te spoelen of om te poetsen is het gebruik van drinkwater niet nodig. Als we hiervoor geen drinkwater meer gebruiken vrijwaart men daarmee eigenlijk de grondwaterreserve. 

  • zacht en gezond, voor toestellen en planten: omdat regenwater zachter is dan leidingwater ontstaat ook geen kalkaanslag op het verwarmingselement of op de toevoerleidingen van toestellen. Zo blijven ze efficiënter werken en gaan ze langer mee.

     

Vraag vrijblijvend offerte aan >

Welk pompsysteem kiezen?

De meest voorkomende pompen zijn centrifugaalpompen waarvan er verschillende soorten bestaan:

  • De hydrofoorgroep is een combinatie van een centrifugaalpomp met een drukvat. In het drukvat zit aan de ene kant het regenwater en aan de andere kant lucht. De twee blijven gescheiden door een rubberen membraan. De pomp vult het vat tot een bepaalde druk wordt bereikt. Bij verbruik van water, stijgt het luchtvolume en daalt de druk. Beneden een bepaalde druk, treedt de pomp terug in werking. Dit systeem is goedkoop en betrouwbaar maar heeft misschien wel het nadeel dat de uitgangsdruk niet constant is.

  • De drukgestuurde pomp heeft geen reservoir. Zodra er water wordt verbruikt daalt de druk een beetje en gaat de pomp reageren. Deze elektronisch gestuurde pomp houdt de druk dus constant. De drukgestuurde pompen zijn iets duurder, maar geven meer comfort.

 

  • De onderwaterpomp staat op de bodem van de put en zuigt het water rechtstreeks aan. De onderwaterpomp is geruisloos, neemt geen plaats in maar is een iets duurdere pomp.

WATERVERZACHTERS

Hoe werkt een waterverzachter?

Een waterverzachter kan je het best vergelijken met een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal. Hij wordt meestal geplaatst in de kelder of garage waar het stadswater binnenkomt en zal het kalk uit het water wegnemen door het gebruik van zout of ionenuitwisselende harsen. De toestellen worden afgeregeld op een hardheid van 7°F. Met de hulp van een waterverzachter vermijd je kalkaanslag in huishoudtoestellen en waterleidingen. Je water zal aangenamer voelen en smaken en heb je minder tijdverlies door ontkalken van machines.

 

De voordelen van waterverzachters in een notedop:

 

  • -  Minder kalkvorming in leidingen, huishoudtoestellen, kranen of douchekoppen.
       Alles gaat dus veel langer mee en dat alleen al is een ernstige besparing!

  • -  Geen energieverlies meer door verkalkte verwarmingselementen.
       Verkalking leidt namelijk tot een hoger energieverbruik omdat de opwarming ervan veel langer duurt.

  • -  Zacht water is bovendien gezonder voor uw huid en haar.

  • -  Veel minder poetswerk en minder schrobben.

  • -  Uw kledij en linnen wordt zachter en gaat dus veel langer mee.

  • -  Lager gebruik van onderhouds- en verzorgingsproducten.
       Bij zacht water heb je minder van het product nodig om hetzelfde effect te krijgen.

 

Voor een juiste keuze, correcte installatie en perfect onderhoud kan u bij ons terecht! Neem gerust eens contact op!
VENTILATIE

 

Hoe werkt ventilatie eigenlijk?

 

Ventilatie op zich is vrij eenvoudig. We vervangen vervuilde, gebruikte binnenlucht door verse, schone buitenlucht. Vroeger gebeurde ventilatie vanzelf door deuren, ramen, kieren en spleten in muren en daken. Maar omdat we meer en beter isoleren moeten we ventilatie zelf gaan regelen. Anders komt er in huis een ongezond en vochtig klimaat. Ventilatie gebeurt vandaag de dag hoofdzakelijk door twee ventilatiesystemen: systeem D en systeem C.

 

 

Wat is een balansventilatiesysteem D?

 

Zowel de aanvoer als afvoer van lucht gebeurt volledig geautomatiseerd zodat het leefklimaat binnenshuis steeds optimaal is. Door gebruik te maken van een warmtewisselaar verlies je bovendien ook weinig warmte. Dit gebeurt door de koude buitenlucht tijdens de wintermaanden te laten kruisen met de warme lucht die afgevoerd wordt. Zo wordt de meerkost van het energieverbruik ruimschoots gecompenseerd met de extra warmteterugwinning. Dit systeem kan tot 30% op de stookkosten besparen!

Ook het feit dat er geen raamroosters of gevelroosters meer nodig zijn is een groot pluspunt. Geen roosters zichtbaar, dus ook esthetisch mooier. Door de gelijkmatige luchtverdeling wordt dit systeem ook balansventilatie genoemd.

 

 

Hoe werkt een type C?

 

Bij een ventilatiesysteem C wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters. Deze roosters kunnen geplaatst worden in zowel muren als in ramen, maar in het laatste geval dan wel via een aannemer voor schrijnwerk. De lucht die we langs de roosters binnenvoeren is ongezuiverd en onverwarmd.
De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van verse lucht gebeurt in de "droge ruimtes" (leefruimtes, slaapkamers en burelen).

De meest recenste roosters zijn zelfregelend. De afvoer van vervuilde of gebruikte binnenlucht gebeurt mechanisch via luchtroosters in "natte ruimtes" (keuken, badkamer, toilet, wasplaats…).

Bij het ventilatiesysteem C moet er toch ook opgelet worden dat het verlies aan warmte in de winter budgetvriendelijk gecompenseerd kan worden en dat het eventuele teveel aan warmte optimaal kan afgevoerd worden in de zomer.

Wanneer het raam uitgeeft op een drukke straat kan dit ook voor enige geluidshinder zorgen wat soms door gebruikers als eerder onaangenaam kan ervaren worden.

Het is minder aangeraden om systeem C te laten installeren in een sterk geïsoleerde woning of een passieve woning. Dit doet eigenlijk de inspanningen van de isolatie teniet.

 

 

Heb je vragen over welke techniek je nodig hebt om je lucht te ontvochtigen in woning, schuur, boot, caravan of kelder?

 

Wij komen graag ter plaatse voor een grondige analyse
en de beste oplossing voor uw vochtprobleem!

De juiste keuze?

 

Wanneer we dus moeten kiezen tussen ventilatiesystemen C en D moeten we altijd rekening houden met de verschillende voor- en nadelen van beide systemen. Ook daar staan wij u graag vakkundig in bij!

 

Luchtvochtigheid regelen door bevochtigen of ontvochtigen.

 

De vochtigheidsgraad in huis waarbij mensen zich het meest prettig voelen bedraagt tussen de 40 - 60%. Bij deze luchtvochtigheid ervaart men het binnenklimaat als niet benauwd. Tevens heeft men bij dit vochtgehalte minder/geen last van geïrriteerde luchtwegen, droge huid, gesprongen lippen en prikkende ogen. Wat te doen als de vochtigheidsgraad vaak te laag of te hoog is?

 

LUCHTBEVOCHTIGING

 

Wanneer de vochtigheidsgraad beneden 40% daalt, wordt het klimaat te droog in huis, kantoren, fabrieken, winkels, sportcentra enz...

 

1 // INDUSTRIEEL BEVOCHTIGEN (grote ruimtes)

     

Wanneer luchtbevochtiging op grote schaal wordt toegepast, spreekt men over een centrale bevochtiginginstallatie. Doorgaans moeten grote bedrijfsruimten of opslagruimten van voldoende vocht worden voorzien zodat de luchtvochtigheid op peil blijft. Dit vraagt om krachtige luchtbevochtigers.
Er zijn 2 beschikbare systemen
:

           

Stoom bevochtigen

Dit is het bevochtigen met behulp van een stoomgenerator. Hierbij wordt water tot stoom verwarmd en in de ruimte geblazen. Stoombevochtigers zijn zeer efficiënt, kunnen in een zeer korte tijd heel veel vocht afgeven aan de lucht. Het vochtgehalte van de kamerlucht moet daarom regelmatig worden gecontroleerd, of beter nog, je kan dit doen door het aanwenden van een hygrostaat.

 

Ultrasoon bevochtigen

Een recente, zeer effectieve technologie voor het regelen van comfort. Hoge frequente trillingen onder water, en dus geluidloos, transformeren het water tot een microfijne nevel, die de kamer in wordt gedreven via een geluidsarme ventilator zonder opwarming van de ruimte. Afhankelijk van het project wordt, in overleg met de opdrachtgever, een keuze gemaakt voor stoom luchtbevochtiging (elektrisch of gasgestookt) of ultrasoon luchtbevochtiging.

Vraag ons om een vakkundige en duurzame oplossing voor uw probleem!

 

2 // SYSTEEM VOOR PARTICULIEREN

Voor het bevochtigen van kleine tot middelgrote ruimten kiest men vaak voor lokale en mobiele bevochtigers. Afhankelijk van het gebruik van de ruimte is luchtbevochtiging ook thuis gewenst. Voor het bevochtigen van lucht in huis zijn er talloze bevochtigers op de markt. Bij de aanschaf van één of meerdere luchtbevochtigers is echter belangrijk om de oppervlakte of inhoud van de te bevochtigen ruimte(s) te weten. De capaciteit van de bevochtiger moet toereikend zijn voor de te bevochtigen plaats in huis. Vraag ons dus hier ook om een deskundig advies alvorens een dergelijk toestel aan te schaffen!

 

 

ONTVOCHTIGEN

 

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan verschillende oorzaken hebben maar ook nare gevolgen. De structuur van uw woning is niet opgewassen tegen constante blootstelling aan vocht. Het gevolg is poreuze materialen en schimmelvorming (op behang, muren, plafonds). Hierdoor ontstaat een muffe geur in huis. Maar ook een hoge gevoelstemperatuur en een benauwd gevoel zijn gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid.

Als de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is, dan is daar dus vaak een verklaarbare reden voor. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met de structuur of bouw van uw huis  of met activiteiten op processen die zich in uw woning afspelen.

Een afgesloten ruimte met zwembad of jacuzzi dient bijna altijd over een degelijke ontvochtigingssysteem te beschikken om schade te voorkomen.

 

AIRCO & WARMTEPOMPEN

 

WIJNKELDER KOELING

 

Een degelijke wijnkelder koeling: onmisbaar in uw wijnkelder!

 

Wanneer u investeert in een wijnkelder, dan mag een gepaste koeling zeker niet ontbreken. Een aangepaste koeling staat onder alle omstandigheden garant voor een lange levensduur van uw wijn. De juiste koeling van uw wijnkelder garandeert op elk moment een temperatuur tussen 11 en 14 graden Celsius. Dit zijn de ideale temperaturen om goede wijnen te kunnen bewaren. Daarenboven laat een goede wijnkelder koeling vaak ook toe om de ideale vochtigheid na te streven.

Interesse? Contacteer ons voor een vrijblijvende analyse voor een aangepaste wijnkelder koeling!

HUISHOUDELIJKE KOELCELLEN

Een koelcel is vooral iets wat we kennen van restaurants, bakkerijen, slagers, hotels,... We zien echter steeds meer dat ook particulieren kiezen voor een koelcel.

Waarom de overstap naar een koelcel maken en wat zijn de voordelen?

-  eerst en vooral maakt een koelcel uw voorraad overzichtelijk.

-  uw groenten en fruit blijven gekoeld langer vers.

-  de levensduur van uw koelcel is aanzienlijk langer dan die van uw koelkast.

-  kan perfect geïntegreerd worden in een bestaande ruimte

-  kan volledig op maat inzake indeling, accessoires en afwerking  samengesteld worden

 

Overweegt u een overstap naar een huishoudelijke koelcel?

Neem dan zeker met ons contact op voor deskundig advies, correcte installatie en technische ondersteuning!

Vraag vrijblijvend offerte aan >

 

 

Heeft u vragen of overweegt u de aanschaf van een airco-systeem? 
Contacteer ons dan vrijblijvend voor studie van de verschillende mogelijkheden!  >

AIRCONDITIONING

 

Een terechte investering in leefcomfort!

Ons omgevingsklimaat heeft een cruciale rol in de atmosfeer in huis. Het is bewezen dat de mens optimaal functioneert binnen een zeer nauw temperatuur- en vochtigheidsinterval.

 

Airconditioning verjaagt het drukkend gevoel dat ’s zomers vaak in huis hangt en creëert een aangenaam woon- en leefklimaat in elke ruimte, maar kan ook als verwarming functioneren. Airconditioning zorgt ervoor dat u zich optimaal thuis voelt in eigen woning!

 

Voor één of meerdere leefruimtes?

Voor iedereen is er wel een geschikte airco in huis te vinden.

U kunt hierbij kiezen uit een zogenaamd single- of multi-splitsysteem. Wanneer u slechts in één ruimte behoefte heeft aan een airco, dan voldoet een single-splitsysteem. Wilt u meerdere ruimtes verwarmen, koelen en voorzien van een frisse gezonde lucht? Dan kiest u voor een airco in huis met een multi-splitsysteem. De verschillen op een rijtje:

Split

  • Combineert één binnenunit met één buitenunit.

  • Eenvoudig te monteren en onopvallend

  • Zorgt voor een hoogwaardige warmtepomptechniek in één enkele ruimte tegen een betaalbare prijs

 

Multi-split

  • Combineert tot wel vijf binnen units met één buitenunit.

  • Sluit een volledig warmtepompsysteem aan op meerdere binnenruimtes.

  • Biedt individuele regeling van de kamertemperatuur.

  • Maakt het mogelijk binnen units van verschillende modellen en vermogens te combineren

 

 

 

 

WARMTEPOMPEN

 

De warmtepomp is momenteel één van de meest milieuvriendelijke manieren om een woning te verwarmen. Warmtepompen halen 75% van hun energie uit de omgeving (bodem, water en lucht) waardoor je niet alleen het milieu een handje helpt maar zeker en vast ook je portemonnee. Hierdoor ligt het verbruik maar liefst tot 4x lager dan een traditionele verwarmingsketel! Warmtepompen werken volgens hetzelfde principe als koelkasten maar in omgekeerde richting.

 

Er bestaan verschillende warmtepompsystemen met elk hun eigen voordelen en prijs. Welk systeem je uiteindelijk kan kiezen zal vooral afhangen van de beschikbare bronnen rond je woning, het type van installatie en het benodigd vermogen. Vraag daarom zeker ook altijd eerst advies aan een professional!

Wij zijn erkend installateur van o.a. de volgende SOORTEN WARMTEPOMPEN:

1. Bodem-water:

De bodem-water (geothermische) warmtepomp haalt de nodige warmte uit de grond. In de zomer kan de koelte vanuit de grond gebruikt worden om de nodige ruimtes te koelen. In de winter wordt de afgevoerde warmte in de grond via een compressor naar boven gehaald en vrijgegeven aan de te verwarmen ruimtes. Dit systeem laat dus toe om energiezuinig te verwarmen en koelen.

2. Lucht-water:

De lucht/water warmtepomp bestaat uit 2 componenten (lucht en water) en wordt aangewend voor de realisatie van een stabiele temperatuur in een ruimte als voor de productie van sanitair warm water. Dit type warmtepompsysteem onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan het water. Op deze manier kan u tevens voorzien in uw sanitair warmwaterbehoeften en vloerverwarming gebruiken als centraal verwarmingssysteem. Een lucht-water warmtepomp kan gekozen worden zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie van bestaande huizen om deze van een milieuvriendelijk energiesysteem te voorzien.

3. Lucht-lucht:

Een lucht/lucht warmtepomp is een budgetvriendelijk systeem om uw woning comfortabel te koelen en verwarmen. Het systeem haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar rechtstreeks af in huis. Tijdens de zomermaanden kan dit systeem kan omgekeerd ingesteld worden. De warme lucht wordt dan naar buiten afgevoerd om voor de nodige verkoeling te zorgen. Dit warmtepompsysteem waarborgt op die manier het ganse jaar door een constante temperatuur. Daarenboven produceert een lucht/lucht warmtepompsysteem 2 tot 4 keer meer energie dan vereist is om te functioneren.

Neem zeker contact met ons op als u een dergelijke installatie overweegt!

WONINGBOUW

& RENOVATIE

VERWARMINGSTECHNIEKEN
Huishoudelijke watertechnieken
VENTILATIE
AIRCO & WARMTEPOMPe
Waterverzachters
bottom of page